vrijdag 8 mei 2009

Mijn beurt kookclub "Hollandse asperges"

Gisteren was het dan zover, het was mijn beurt om voor de groep te koken.

Ik was Woensdag al begonnen omdat ik een gebonden aspergesoep als voorgerecht wilde.
Tevens heb ik zelf toen maar meteen verse kruidenboter gemaakt zodat deze een extra dag had om op smaak te komen, en dit lekker combineert met ciabatta en de gebonden soep.
Ik had bij de slager echte ham besteld (geen geïnjecteerde supermarkt ham)en tevens 6x kleine beenhammetjes.
Natuurlijk 12x verse scharreleitjes en verse peterselie.
In Maarheeze bij de boer 3 kilo verse asperges en 2 kilo soepasperges.
Toch nog even naar de supermarkt voor roomboter, bier, Parijse aardappeltjes en appelstroedel met ijs voor het dessert.
Om 18.30 druppelde ze allemaal binnen en om 19.00 zaten we aan de soep in de tuin want het was mooi weer.
Ik weer de keuken in en om 19.45 kon ik de hoofdgerechten uitserveren.
Dit bestond uit 8x Hollandse asperge daarover het ei, de ham en de peterselie en daarbij de krielaardappeltjes het beenhammetje en afgewerkt met een scheutje gesmolten roomboter.
Dit viel alle bijzonder in de smaak en ik kreeg dan ook meerdere complimenten.
Enfin afgeruimd en de stroedel in de oven want alles bij elkaar duurt dit wel een uurtje.
Zo gezegd zo gedaan na een uurtje de appelstroedel verdeeld in zessen met 2 bolletjes roomijs erbij.
Ook dit viel goed in de smaak.
Na het dessert nog even wat nakeuvelen, en toen zijn we richting onze boullesbaan gegaan waar we 3 teams van 2 personen hadden.
Hierna volgde een geweldige boullesavond terwijl er 2 bij waren die nog nooit geboulled hadden.
In mijn volgende stukje hier meer over.

Groeten,
Marcel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten